Žene sa imenom MILICA su rođene da budu DRAGE i MILE a sa sobom nose usklađenu snagu!

Žene sa imenom MILICA su rođene da budu DRAGE i MILE a sa sobom nose usklađenu snagu!

17 Januara, 2020 Off By nika

Drage naše MILICE, vi definitivno imate najlepše i najstarije žensko ime. Rođene ste sa velikom snagom i data vam je mogućnost da vladate u bilo kojoj situaciji. Rođene ste vladarke i velike ratnice.

 

Ime Milica jeste jedno od najstarijih imena koje su roditelji davali svojim novorođenim devojčicama, a najviše zahvaljujući knjeginji Milici, supruzi kneza Lazara.

 

Poreklo ženskog  imena Milica 

Kako smo već u uvodu i napomenuli, ime Milica jeste staro ime, srpsko ime, i vodi poreklo od reči „mila“.

Koren reči jeste „mil“, a ime se smatra deminutivnom izvedbom ove reči slovenskog porekla, kome je dodat nastavak –ica, deminutivni nastavak. Šire posmatrano, reč mila, mio ili koren „mil“, označavaju „dragu i milu osobu“, odnosno u slobodnijem prevodu bi ukazivalo na osobu koja je „rođena da bude draga, odnosno mila“. 

 

Šta znači ime Milica? 

Ime Milica u prevodu znači „zakon, odredba ili pravilo“.

Kada bi se na koren reči mila, koji glasi „mil“, dodao nastavak –es (na grčkom mil-es), to bi u prevodu sa ovog jezika označavalo vojnika. Zbog toga se ovo ime može još tumačiti i kao „vladarka“, ili pak kao „zakon, vlast“.

 

To naravno donekle jeste i u skladu sa činjenicom da je jedna od prvih vladarki i bila knjeginja, a kasnije i carica Milica, supruga kneza Lazara Hrebeljanovića. U prevodu sa hebrejskog mil-i, označava virtouza, dok u prevodu reči mil-la izvedene iz nemačkog jezika, ime se prevodi rečju „marljiva“.

 

U engleskoj varijanti, sa korenom „mil“ i nastavkom „dred“, reč dobija jednu novu dimenziju koja glasi – „usklađena snaga“. Ime Milica jeste i dan danas jedno od najpopularnijih imena pre svega u Srbiji, a takođe i u zemljama regiona.

 

To je ima čija popularnost nije opala ni u jednom trenutku, od njegovog postanja, do danas, a verujemo da će tako ostati i u dekadama koje su pred nama.

 

Najveću popularnost ovo ime je u Republici Srbiji imalo u periodu od 2003.-2005. godine. Ipak, ako se proprati statistika kroz više decenija unazad, može se reći da je ovo ime najpopularnije ime u Srbiji, jer ni u jednom momentu nije palo sa samih vrhova lestvice popularnih imena.

…NASTAVAK POČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI…

 

Stranice: 1 2