Žene sa imenom JOVANA su veoma PAMETNE i INTELIGENTNE a sa sobom nose veliku SREĆU i USPEH!

Žene sa imenom JOVANA su veoma PAMETNE i INTELIGENTNE a sa sobom nose veliku SREĆU i USPEH!

19 Januara, 2020 Off By nika

Drage nse JOVANE, vi imate jedno lepo i nezno ime koja se veoma lako i govori i pise. Kazu da su najbolje zene dobijale bas ime JOVANA. Velike ratnice su sa ponosom nosile ime JOVANA a danas ga nose zene koje su jako kvalitene osobe u svakom smislu.

 

Rodjene su za velike pobede i velika dela. MNogo toga postignu svojim radom i svojim znanjem.

Pretpostavlja se da žensko vlastito ime Jovana, potiče originalno iz hebrejskog jezika, ali se na naše prostore prenelo iz latinskog i grčkog jezika, a na kojima se piše kao – Ioanna (bez slova “h“).

 

Ime Jovana je izvedenica od muškog hrišćanskog imena Jovan (Jehova; Jahve; Johan; Johanes), dok su od samog pomenutog ženskog ličnog imena Jovana, pak izvedena imena Jovanka; Joanka; Jana; Joana ili na nekim „stranim“ jezicima – Džejn; Johana; Džoana; Janis; Žana; Đovana; Džoan; Đina; Dženina.

 

Značenje  ženskog imena Jovana

Žensko ime Jovana, kako je već i napomenuto, predstavlja izvedenicu od „biblijskog“ muškog imena Jovan pa se i samo svrstava u hrišćanska imena sa značenjem „draga Bogu“; „ona koju Bog voli“; „od Boga poslata“; „ona kojoj se Gospod smilovao“.

 

Veruje se da sva ženska novorođenčad sa imenom Jovana treba da budu predodređena za veliku sreću i uspeh u životu, jer su im „zvezde naklonjene“.

…NASTAVAK POČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI…

Stranice: 1 2