Zašto vas zove MACO, KUCO, ZLATO ili MEDIĆU?

Zašto vas zove MACO, KUCO, ZLATO ili MEDIĆU?

15 Aprila, 2018 Off By nika

Ako vam vaš partner tepa to na prvi pogled može biti slatko, mada je nekima i degutantno, ipak, priča o tepanju se tu ne završava.. Svako “kuco”, “zlato” i “zeko” znači nešto, evo i šta.

Iako se mnogima to čini pomalo ljigavo i nadasve otrcano, zaljubljene osobe tepaju jedna drugoj, za to postoji i naučno objašnjenje

Kad ste sami, a ponekad i u društvu, vaš dečko vas zove raznim nadimcima, mazno vam tepa… Jeste li znali da njegovo tepanje može svašta otkriti o njemu, a i o vašoj vezi.

Naučnici tvrde da se tepanjem i “dečjim govorom” nesvesno vraćamo u detinjstvo, delimično iz razloga jer je ljubavna veza biohemijski strukturirana jednako kao i naš prvi doživljaj ljubavi u detinjstvu – ljubavi naših roditelja.

Međutim, nije potpuno svejedno što vam govori partner – obratite pažnju, jer njegovo tepanje može puno toga otkriti o njemu. 

1. Slatkišu, mišiću, zečiću

Raznorazne umanjenice pokazuju da se vaš dečko oseća snažnijim dellom vaše veze. Smatra se vašim zaštitnikom. S jedne strane to je slatko, a s druge strane može dovesti do toga da vas ne doživljava ozbiljno.

2. Zlato

Dooooosadnooooo! Moraš znati da je on sve svoje biše devojke tako zvao, a verovatno će i one posle tebe. To je definitivno najdosadnije što ti može reć.

3. Princezo ili anđele

On je pravi romantičar.Međutim, kad ti se ne razgovara s njim ili si ljuta na njega, pokušava da te omekša tim „nadimkom“. Pripazi da se neće uskoro osjećati kao princ samo zato jer te zove „princezo“.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2