Psihološki profil: Ovan provokativan, bučan, i neustrašiv,dok su Rakovi naizgled kruti, drski i tajanstveni

Psihološki profil: Ovan provokativan, bučan, i neustrašiv,dok su Rakovi naizgled kruti, drski i tajanstveni

29 Juna, 2018 Off By nika

Horoskopski znak može da vam otkrije mnogo o osobama iz vašeg okruženja. Pogledajte njihove psihološke portrete i upoznajte ih.

Ovan

Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svuda biti primećen.
Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mesto i kojoj uvek nedostaje reči da izrazi sve što oseća.

I njegov hod odaje osobu koju ne drži mesto i koja želi što pre da stigde do cilja. Čini se da rođeni u tom vatrenom znaku na sve moraju da reaguju, a kako redovno i bezazlenu kritiku shvataju kao napad ili izazov i reakcije su im burne. Za njih se vezuju brojne krajnosti, a odnosi s drugima najčešće im se vrte oko ljubavi i mržnje. Ne vole ništa osrednje, a nikad osrednje i ne daju. Iz sebe izvlače maksimum i dostojanstveno odbijaju mrvice – prijateljstva, ljubavi… Slove za tešku, tvrdoglavu i naprasnu osobu koja uvek tera po svom i sve gleda kroz svoju prizmu.

 

Tipičan Ovan rečenicu počinje s „ja“, u društvu je glasan i često nadmen, a u poslovnim odnosima ne baš vičan saradnji. Premda mu prijatelji prigovaraju kako se previše hvali i uvek istraje na svom mišljenju, ipak je mnogo onih koji ga iskreno vole. Jer on je velikodušan, osećajan, otvoren i pošten. Njegova drskost i pokoja uvreda biće mu oproštena jer će svoju privrženost dokazati na drugi način.

Kad ga neko naljuti, reći će i ono što ne misli, samo da ga povredi. Brzo plane, ali bes mu ne traje dugo. Nakon oluje koju je izazvao, ponovo je vedar – kao da se ništa nije dogodilo. Neće se izviniti, nego će pokušati da se iskupi delima.

Bik

Bik je odlučan, temeljan i uporan. Kao i ostali zemljani znakovi (Devica i Jarac) racionalan je, oprezan i analitičan. Nije kao Devica sitničav, niti je opsednut karijerom kao Jarac; želi da uspe, no nije mu cilj samo da raditi i da bude uspešan – želi da uživa u životu, da izgraditi dom, stekne porodicu, ostavi nešto iza sebe… Osećanja dobro kontroliše, apsolutno je predan zadacima koje sebi zadaje, a sticanje i posedovanje ga najviše ispunjava. Ima jasne ciljeve koje želi da dostigde, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice, idealiste koji teži nečemu što se u njegovom vremenu ne može ostvariti. Vrlo je strpljiv, tvrdoglav i istrajan, a od svojih ciljeva retko odustaje – jedino kad je razočaran.

Može danonoćno da radi bez predaha, ali isto tako poznaje i razdoblja velike lenjosti, nepokretnosti i malodušnosti. On je melanholik koji voli da se prepušta uspomenama i ljubavnim maštanjima, zaboravljajući pritom na važne stvari koje mora da obavi. Svakako, ima dovoljno odlučnosti i snage da se na vreme trgne. Većinom je dobroćudan, no ne i naivan.

Prepoznaje one koje žele da ga iskoriste, a prema njima zna da bude i izuzetno strog i grub. U društvu ne slovi za velikog pričalicu, nije ni posebno zabavan ni duhovit, ali voli osobe koje su takve. Pre je posmatrač koji će iskreno podržavati dobar štimung, a po potrebi i počastiti čitavo društvo. Ne spada u rastrošne tipove, ali kada je reč o ličnim zadovoljstvima – široke je ruke.

 

Blizanci

To je znak koji se ne može pohvaliti čeličnom voljom ni mišićnom snagom, ali su mu zato intelektualne sposobnosti izuzetne. Svestran je, naoružan znanjem, rečit, spretan, snalažljiv u svim prilikama. U društvu je uvek nasmejan i vedar, raduje se novim poznanstvima, novim poslovima, bez problema menja navike i mesto boravka. Prilagodiv je, redovno radi nekoliko poslova u isto vreme, može biti po čitav dan na poslu, a uveče čio i zabavan u društvu. Zna kako treba da se ponaša u svakom društvu i majstor je za popravljanje raspoloženja namrgođenom šefu ili ljutitom partneru.

Muškim predstavnicima nisu strani kućni poslovi u nekima su i spretniji od svojih partnerki! Žene se, pak, mogu nositi s muškarcima na svim „njihovim područjima“ – od posredovanja u prodaji kompanija pa do priča o fudbalu. Za muškarce Blizance može se reći da poseduju ono što nedostaje većini muškaraca, a isto važi i za žene. Ni jedan ni drugi nisu opterećeni svojim polom, a niti muškim, odnosno ženskim društvom. U svim međuljudskim odnosima isstraju na prijateljstvu, na razgovoru, racionalnim objašnjenjima i uveravanjima.U svakoj situaciji će naći neku komičnu stranu, a čak će i neke preteće obračune doživeti kao igru. Za Blizance se može reći da su poput male dece, a i većina ih se može pohvaliti mladalačkim izgledom i duhom i u zrelim godinama.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3 4