PRAVOJ DAMI JE OVO ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne, površne i zavidne prostakuše

PRAVOJ DAMI JE OVO ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne, površne i zavidne prostakuše

17 Avgusta, 2017 Off By nika

Žena bi pre svega trebalo da bude čovek, a ovakvi postupci govore samo o lošem vaspitanju, nemoralu i užasnim manirima…

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrednosti patrijarhalnog durštva. Ali, neretko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodeljuju muškarcima .

Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nežnijeg pola bi trebale da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja prema ženama, ali ne samo zbog iskorenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom vaspitanju, moralu i manirima.

1. Pogrdna imena

Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

Loš položaj žene u ovom “muškom svetu” upravo pogoršavaju žene, koje prihvatajući muški šovinizam i seksizam, papagajski ponavljaju naučene modele ponašanja i izriču sud o drugim ženama na osnovu te iskrivljene perspektive, u kojoj je sve podređeno muškoj dominaciji i u kojima se ponašanje i moral žene regulišu i kroje prema muškim potrebama. Blaćenjem drugih žena podmećeš samoj sebi nogu…

2. Komentarisanje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko telo posmatraju kao “parče mesa”, a zapravo to i same rade.

Zato se sledeći put ugrizi z jezik kada ti padne na pamet da komentarišeš nečiji (ne)ukus, način oblačenja, šminku. Nije svima najvažnija briga na svetu da li je ajlajner izvučen perfektno, da li se šminka razmazala i da li se vidi celulit. Neke žene jednostavno nije briga za to. Prihvatite činjenicu da se svi rezlikujemo, umesto što bez razmišljanja prihvatate muški sistem netolerancije i lajanja na sve što je drugačije od vas.

 

…nastavak na sledećoj stranici…

Stranice: 1 2 3