Otkrijte svoj znak: 8 znakova burmanske astrologije!

Otkrijte svoj znak: 8 znakova burmanske astrologije!

14 Oktobra, 2017 Off By nika

Burmanska astrologija zasnovana je na broju 8. Po burmanskim naučnicima ovaj broj poseduje veliku kosmičku ravnotežu. Broj 8 u burmanskoj astrologiji odražava energiju sklada, odbija neuravnoteženost i podstiče dobru atmosferu.

 

Po ovoj astrologiji, broj 8 ima i dodatne elemente. Najpre, u njihovom sistemu postoji osam planeta, oni uzimaju u obzir 7 planeta i dodatnu, Rahu. Burmanska astrologija utemeljena je i na tome da postoji 8 dana u nedlji, odnosno podelili su sredu na dva dela. Ova astrologija koristi osam strana sveta. Svaki smer ima svoju jedinstvenu vibraciju i simboličku energiju. Po ovom sastavu astrologije, jedan je dan rođenja i njegov kardinalan smer je vrlo koristan za njih. Za razliku od znakova Sunca, ovaj oblik astrologije ima horoskopske znakove životinja i njih je takođe osam. Određuju se na osnovu dana rođenja, i evo ih:

Garuda – NEDELJA

Garuda, mitska ptica koja se može naći u folkloru Indije i Burme, vrlo je cenjena. To je ujedno prvi životinjski horoskopski znak u burmanskoj astrologiji. Dan u sedmici koji je određuje je nedelja. Dakle, ako ste rođeni u nedelju, pripadate Garuda horoskopskom životinjskom znaku. Vladar joj je Sunce, a njegov vladajući kardinalni smer je severoistok. Garuda je ljubazan i velikodušan po prirodi. Ponekad je i preterano milostiv. Ali, voli dobar izazov, a što je on teži, to je više motivisan da ga postigne. Ljudi u ovom znaku su energični i ne dopuštaju da životni padovi utiču na njih. Oni su dobri mentori i inspiracija drugim ljudima.

Tigar – PONEDELJAK

Drugi u liniji u grafikonu burmanske astrologije, dan u nedelji koji je u korelaciji s mačkama je ponedeljak. Njime vlada Mesec, a njegova vladajuća strana sveta je istok. Vrlo oprezan, intuitivan i inteligentan, Tigar ima oko za detalje. On je strpljiv i jak, ali bolje ih je ne prisiljavati na pogrešan smer. Mrze ako ih neko iskoristi i mrze ljude koji gube vreme. Oni su usmereni i orijentisani samo na cilj. Oni poštuju zakone i odgovorni su po prirodi.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3