NE GAZI svoje DOSTOJANSTVO,ne produžavaj period PATNJE,kada rešiš da ODEŠ od NEKOGA, uradi to JEDNOM i ZAUVEK!

NE GAZI svoje DOSTOJANSTVO,ne produžavaj period PATNJE,kada rešiš da ODEŠ od NEKOGA, uradi to JEDNOM i ZAUVEK!

21 Septembra, 2019 Off By nika

Kada rešiš da odeš od nekoga, uradi to jednom i zauvek a ne da produžavaš agoniju: Klasične zamke emocionalne zavisnosti…

 

Ljubav je lepa, ali nikako ne sme da bude izgovor za gaženje preko vlastitog dostojanstva

Da li vam je poznato ono stanje patnje nakon raskida? Isto se dešava i kada pokušavamo da prekinemo neku lošu vezu, ali se ne usuđujemo da presečemo, pa se to pretvara u pravu agoniju. Kada ne zalupite vrata jednom za svagda nego ih ostavljate na pola otvorena, nadajući se da će se stvari popraviti, to je isto kao kada biste šetali sa otvorenom ranom ne radeći ništa da zaceli.

 

Kada rešite da odete od nekoga, onda to uradite jednom zauvek jer u protivnom samo pravite agoniju i produžavate period patnje.

Odlazak znači imati dovoljno hrabrosti i ljubavi prema sebi. Prekid lošeg odnosa je bolja opcija od ostajanja u takvom toksičnom okruženju. Ponekada je bolje biti sam nego sa bilo kim samo da biste imali partnera.

 

Ponekad se dešava da nismo u stanju da sagledamo realnu situaciju i to koliko nam je veza narušila samopoštovanje i sreću.

Emotivna zavisnost uništava sve, uključujući i ličnosti. Radi se o poštovanju, ljubavi i brizi o sebi. U redu je voleti nekoga, ali se ponekada damo i previše. Fraze poput: “Volim te više od sebe”, mogu da budu destruktivne za srce….…NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

 

Stranice: 1 2