LAVOVI zadnju paru potroše na sebe, VODOLIJE ne znaju da štede, a Bikovi su prave škrtice….

LAVOVI zadnju paru potroše na sebe, VODOLIJE ne znaju da štede, a Bikovi su prave škrtice….

23 Jula, 2018 Off By nika

Postoji velika razlika između štedljivosti, pametnog trošenja i škrtosti. Lavovi će i zadnju paru da potroše na sebe, Vodolije ne znaju kad treba da prestanu da troše i počnu da štede, a Bikovi su prave škrtice….

 

1. Bik

Zavisno o kome govorite, Bik može da se opiše i kao škrtica i kao ozbiljni štediša. Kad želi da potroši novac na nešto, provodi puno vremena na istraživanje. Ispituje prednosti i nedostatke i traži mišljenje pre nego što se odluči da kupi nešto. Za BIka nije ništa čudno da posle kupovine žali što je potrošio novac. Bez sumnje može da se kaže da Bik nikad i ni zbog koga neće samo tako da potroši novac. Oni ne vole nikome da duguju. Nastaje veliki problem ako ne znaju tačno gde je svaki dinar potrošen. Bez obzira da li izlazite s Bikom u bioskop ili samo na večeru, prilično su velike šanse da će vam predložiti da svako plaća za sebe.

2. Devica

Devica je jako štedljiva jer se uvek brine oko svega, a novac je jedna od njenih najvećih briga u životu. Ne samo da u svakom trenutku mora da zna gde se nalazi svaki dinar, već mora da ima i sve račune kako bi u bilo kom trenutku mogla da proveri gde je potrošila novac. Postoje situacije koje su van njene kontrole, na primer, ako je izgubila karticu ili je nešto pogrešno naplaćeno, ali to ne znači da neće da paniči i da se nervira sve dok se situacija ne reši. To znači da će da drži svog bankara na telefonu i proverava stanje računa svakih nekoliko minuta, dok se problem ne reši. I zaboravite na “pozajmljivanje” novca iz novčanika Device, ako je pre toga ne pitate i dobijete dozvolu za to.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3 4