Koje ste GRČKO BOŽANSTVO: OVAN je boginja rata i mudrosti, RIBE boginje mora a JARAC…

Koje ste GRČKO BOŽANSTVO: OVAN je boginja rata i mudrosti, RIBE boginje mora a JARAC…

8 Jula, 2018 Off By nika

Svaki znak horoskopa ima svoj pandan i u grčkoj mitologiji. Tako je Ovan zapravo boginja Atena, Bik je Geja, boginja Zemlje, a Rak je Selena. Otkrijte svoju božansku stranu.

OVAN

Atena, boginja rata i mudrosti

Atena se rodila iskočivši naoružana iz Zevsove glave. Priča kaže da je Zevs spavao s Metidom, boginjom mudrosti i razboritosti, ali odmah se uplašio posledica, pa je Metidu pretvorio u muvu i progutao je.

Međutim, bilo je prekasno jer je ona već zatrudnela. Nakon što se rodila, Atena je postala Zevsova najdraža ćerka. Ova boginja rata i mudrosti naučila je žene da predu i tkaju, a muškarce lončarstvu i izgradnji brodova i bojnih kola.

 

BIK

Geja, Majka Zemlja, boginja plodnosti

Geja je nastala iz Haosa i veruje se da je ona boginja sveg stvaranja, Majka Boginja iz koje svi ostali bogovi proizlaze. Za Geju se katkad misli da utelovljuje planete i Zemlju, a katkad i čitav svemir. Ona se i danas poštuje širom sveta.

 

BLIZANCI

Heba, boginja mladosti

Heba je bila vrčonoša ambrozije i nektara olimpskim bogovima dok se nije udala za Herkula. Pomagala je i Aresu s kočijama i kupala Heru. Prema Euripidu i Apolodoru, bila je Herkulova žena s kojim je imala dva sina. Obično se prikazuje kao lepa mlada žena, najčešće odevena u haljinu bez rukava ili polugola. Često drži vrč, kao simbol vinotoče….…NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

 

Stranice: 1 2 3 4