Karakter vašeg znaka određuje bolesti: Rakovi razdražljivi, Ovnovi imaju problem sa srcem

Karakter vašeg znaka određuje bolesti: Rakovi razdražljivi, Ovnovi imaju problem sa srcem

9 Jula, 2018 Off By nika

Astrolozi veruju da nastanak bolesti zavisi od karaktera, a on od horoskopskog znaka. Ovan je kolerični tip karaktera koji će patiti zbog lupanja srca. Melanholični tip, kakvi su Bikovi, imaće problema sa kamenom u bubregu, dok će Vodolije izbegavati doktore. Flegmatičnim tipovima, Ribama ili Rakovima, zdravlje zavisi od raspoloženja.

Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda, osnovna su četiri životna principa koji svima daju pečat, kako karakterni tako i fizičke konstitucije. Tako na primer, jedan kratak pogled na neku osobu može nam dati puno podataka o njenom zdravlju: dovoljno je uočiti oblik lica, linije i strukturu tela, uz pomoć kojih se može ustanoviti trenutno zdravstveno stanje, kao i eventualne predispozicije ka određenim bolestima.

 

Tip konstitucije tela, ne samo u fizičkom već i u emotivnom smislu, zavisi od prirode elemenata koji je u direktnoj vezi sa znakom rođenja svakog od nas. Kao što verovatno znate, svi znaci zodijaka podeljeni su u četiri grupe, po određenim elementima: Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda. Svaki od ovih elemenata obuhvata po tri znaka koji, mada se međusobno razlikuju, imaju zajedničko to što se nalaze po 120 stepeni udaljeni jedan od drugog u zodijačkom krugu, tako da ipak imaju neke slične karakteristike.

 

KOLERIČAN TIP

Ako pripadate jednom od vatrenih znakova (Ovan, Lav i Strelac) ili vam je većina planeta u ovim znakovima, vaš temperament je koleričan, odnosno razdražljiv, jer su reakcije vašeg tela na lekove, bolesti i stres u osnovi brze, akutne ili trenutne. Vaš metabolizam karakteriše intenzivna aktivnost: brzo sagorite i konzumirate ono što se u organima proizvede ili nađe. Skloni ste “lupanju srca”, visokom krvnom pritisku i ubrzanom pulsu.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2