Kako da ga zaboraviš i kreneš dalje: 6 faza kako da preboliš raskid!

Kako da ga zaboraviš i kreneš dalje: 6 faza kako da preboliš raskid!

7 Decembra, 2017 Off By nika

Prekid veze jedan je od najtraumatičnijih događaja u životu, naročito ako je iznenadan. Da biste mogli da nastavite dalje i započnete drugu vezu neophodno je da prebolite raskid. Psiholozi su otkrili na koji način je moguće da se “razvežete” od bivšeg partnera.

 

Faza poricanja se odvija nedelju do dve dana raskida. U ovoj fazi devojkama najčešće nije jasno zašto je došlo do raskida. odbijaju da ga prihvate i najčešće sam raskid tumače kao trenutnu krizu koja će proći.

 

Postoje pak i one druge žene koje baš u ovom trenutku postanu “progoniteljke” te na sve moguće načine pokušavaju da vrate vreme ili spreče da do raskida dođe. Ova faza propraćena je manipulatorskim slanjem poruka koje imaju za cilj da se bivši partner sažali i da ipak odustane od raskida.

 

Savet: Nemojte da zovete, niti da se viđate sa njim. Prekid svakog kontakta najbrže će zaliječiti rane. Izbrišite njegovo ime i broj iz telefonskog imenika, njegovu e-mail adresu, kontakt na facebooku… SVE! Teško je, ali ako to ne uradite, nećete uspjeti da se oporavite.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3