Kad posle silnih žaba naiđeš na princa: 10 stvari koje se dešavaju u ženinoj glavi kad napokon upozna dobrog muškarca

Kad posle silnih žaba naiđeš na princa: 10 stvari koje se dešavaju u ženinoj glavi kad napokon upozna dobrog muškarca

1 Jula, 2018 Off By nika

Kada ste u toksičnom odnosu, ne shvatate koliko emocionalno zlostavljanje utiče na vas. Barem ne dok ste u njemu. Kad ste u toksičnom odnosu, sve vezano za njega je zavisničke prirode. Znate i ne znate šta će se dogoditi.

Nadate se da će se to promeniti, ali postoji i uteha u stvarima koje ostaju iste. Postoji neka vrsta udobnosti kada te ntko tako duboko poznaje, piše Thought catalog.

Teško je odmaknuti se od toga. Čak i kad odete, shvatate da vam nedostaje. Nedostaje vam adrenalinski nalet intenzivnih emocija. Od ljubavi do vrištanja.

Ali onda upoznate dobrog muškarca. A kada se to dogodi, shvatite koliko je negativan bio uticaj vašeg prošlog odnosa. A ponekad čak gurate ljude od sebe zbog toga.

Niste navikli na to da se neko dobro odnosi prema vama, tako da gotovo to odbacujete.

1. U početku, očekujete najgore

Nakon toksičnog odnosa, ne verujete nikome. Čak ni sebi. Pitate se zašto ste tako dugo tolerisali takav odnos. I ulazite u svaki odnos očekujući najgore od nekoga.

 

Na neko vreme, ne verujete da dobri muškarci uopšte postoje. Jer tako dugo ste tražili pogrešne kvalitete i prihvatali ljude koji vas nisu zaslužili.

2. Analizirate sve

Mislite da svako ima skrivene motive ili da ono što kažu ima prikriveno značenje. Kada često nekoga uhvatite u laži, jednostavno postajete paranoidni. Ne verujete da ljudi mogu biti iskreni ili da ono što govore znači upravo to. Stvarate lude pretpostavke i sumnjate u dobre ljude samo zbog jedne osobe.

Sledeće što se događa – objašnjavate ovom muškarcu kako ste došli do ovog zaključka u svojoj glavi i on je zbunjen. Ne zato što ste sumnjali u njega, već zato što vam je neko to sve učinio i sve što on želi da učini je da preokrene celu stvar.

 

3. Mislite da je previše dobar da bi bio stvaran

Neko ko se prema vama odnosi tako dobro sigurno je predobar da bi bio stvaran. Očekujete da se otkrije druga strana.

Očekujete da ćete ga jednog dana izgubiti. Očekujete nagli kraj priče. Ali svaki dan, on vam dokazuje kako je ista osoba kao i na početku.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3