Da li i vaš dragi koristi ove fraze? Ako je odgovor DA, imate posla sa nepopravljivim lažovom!

Da li i vaš dragi koristi ove fraze? Ako je odgovor DA, imate posla sa nepopravljivim lažovom!

19 Septembra, 2017 Off By nika

Male, bele, laži svi ponekad koristimo i to je u redu, ali laganje s namjerom da se neka važna informacija sakrije potpuno je druga priča. Tako nepopravljivi lažljivci koriste određene fraze i strategije po kojima ih možemo prepoznati, a mi vam donosimo onih pet koje najčešće koriste kako bi nas uverili u svoje laži. Pažljivo čitajte i saznajte da li vaš dragi pokušava nešto da sakrije od vas.

“Da ti iskreno kažem”

Nadamo se da osoba s kojom vodimo razgovor govori istinu, ali lažljivac će često započeti priču s frazom “biću iskren(a)” koja služi kao “garancija” za ono što sledi, a to je zapravo LAŽ. Osobe koje govore istinu neće se osećati odbrambeno i neće koristiti ovu čuvenu frazu.

“Ja nikad”/”Ja uvek”

Fiksne reči poput “nikad” i “uvek” često se mogu naći u vokabularu nepopravljivih lažljivaca, dok ih ostali ljudi retko koriste. Lažljivac će pokušati da takve reči ubaci u razgovor kako bi se drugima učinio verodostojnijim.

Korišćenje “oni”, “on/ona”, “mi” više nego “ja”

Do izbegavanja odgovornosti dolazi kada lažljivci nastoje da objasne sopstvene postupke i nadaju se da ćete im poverovati. Oni tada ređe koriste ličnu zamenicu “ja”. Takođe, u takvim slučajevima ređe koriste reči poput “ali” ili “osim” a češće reči koje sadrže negativne emocionalne konotacije kao što su “mržnja”, “tuga” ili “ljutnja”.

 

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2