AKO vas IZJEDA “Crv sumnje”NE IGNORIŠITE IH: 10 JASNIH  ZNAKOVA da on NIJE za VAS !

AKO vas IZJEDA “Crv sumnje”NE IGNORIŠITE IH: 10 JASNIH ZNAKOVA da on NIJE za VAS !

18 Oktobra, 2017 Off By nika

Ako vas druga strana prisiljava da se menjate kako bi bila srećna, kontroliše s kim se viđate i ozbiljno vas izjeda “crv sumnje” tada je vreme da sednete i razmislite.

1. Traži da se menjaš

Veze oblikuju partnere i sasvim je normalno da postaju sličniji, ali problem nastaje kad se jedno od njih menja kako bi zadovoljio drugu stranu, tvrdi terapeutkinja Virdžinija Gilbert. Znak za uzbunu svakako je ako svoje mišljenje, vrednosti pa i stil oblačenja prilagođavate svojoj polovini. Partner bi trebalo da te prihvati i voli onakvu kakva jesi, a insistiranje da se promeniš mogući je znak da ga/je ništa neće zadovoljiti.

2. Porodica i prijatelji te upozoravaju na njega

Nije za očekivati da će se partner svakom svideti, ali ako porodica i prijatelji tvrde da nešto nije u redu s njim ili nije dobar za vas, treba imati na umu da samo paze na vas, objasnio je psihoterapeut M. Geri Neuman. To ne znači da vezu treba odmah prekinuti, ali je odlična prilika da je sagledate iz drugog ugla. Razmislite o svemu što oni primećuju i probajte to objektivno analizirati, savetuje.

3. Ponižava te

Ako kritikovanje i prigovaranje počnete doživljavati kao vređanje, potcenjivanje i ponižavanje na bilo kojoj osnovi, razmislite. Povremene kritike su normalne i zdrave, no ako su stalne i još uz to, zamaskirane u pasivno-agresivni pristup, ta veza ne može biti zdrava i to niko ne može tolerisati duže vrieme. U vezi se treba osećati ugodno, a nikako postati meta ponižavanja i olakšanja tuđih frustracija.

4. Posesivan je i ljubomoran

Proveravanje partnera i propitkivanja gde je i s kim, crv je sumnje koji vam u normalnom odnosu nikako ne treba. Osim što će vas psihički izludeti, to će rezultirati i ljubomornim pitanjima koje druga strana, ako je nevina, neće prihvatiti. Uključite racionalne razloge u svoje sumnje, poput drži li dragi mobilni stišan većinu vremena. Ako zbog partnerovog ponašanja nikako ne možete biti mirni, možda je vreme da okončate taj odnos jer ne možete živeti poput detektiva.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2 3